Afbouwen antidepressiva lukt niet? Meld je hier!

Dank aan 108 sponsors van Pepijn Rademakers

8 augustus 2017

Maar liefst 108 mensen steunden Pepijn Rademakers voor zijn deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse. Hij liep mee voor de Depressie Vereniging om het thema depressie bespreekbaar te maken. Pepijn legt hieronder uit waarom hij dat deed. Hij heeft met zijn actie ruim 3000 euro voor de vereniging opgehaald. Hem steunen kan nog.

“Ik wandel vier keer 50 kilometer om me doorheen te bijten, maar veel mensen staan in het leven voor veel grotere uitdagingen. Steeds vaker hebben mensen te maken met depressies. Ik wil deze mensen helpen en depressies bespreekbaar maken”, licht Pepijn toe.

Zelfdoding jonge mensen

“In het dorp waar ik ben opgegroeid, een dorp van 3000 inwoners, overleden in 2016 drie jonge mensen (17, 25 en +/- 44 jaar) door zelfdoding. Door de impact die dit gehad heeft in Zaamslag, het dorp waar het om gaat, én het feit dat weinigen deze zelfdodingen zagen aankomen, is bij mij erg de behoefte gaan spelen om meer bekendheid te geven aan dit probleem. Daarnaast heb ik een aantal jaar geleden zelf een depressie gehad. Ik heb er veel over gesproken en er toentertijd ook over geschreven. Door dit te plaatsen op internet kwamen er veel reacties van mensen uit mijn omgeving die dezelfde problemen ervoeren, maar er niet over durfden te praten. Dit heeft op mij grote indruk gemaakt. (..) Niemand verdient het om ongelukkig te zijn. Mensen moeten hulp kunnen krijgen om zo het geluk weer terug te vinden.”

‘Hartverwarmend’

Nathalie Kelderman: “Ik vind het geweldig dat Pepijn dit heeft gedaan en zoveel mensen  hem hebben gesteund. Hartverwarmend en ja, die 3000 euro kunnen we super goed gebruiken, onder andere om meer mensen met anderen in contact te kunnen brengen via onze lotgenotengroepen. Hiervoor krijgen onze vrijwillig gespreksbegeleiders een training. Ook willen we graag online een veilige omgeving voor lotgenotencontact creëren zodat mensen onderling ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen steunen.”

Sponsorpagina

Via deze webpagina kun je Pepijn nog sponsoren en zo, via de Depressie Vereniging,  andere mensen met een depressie en hun naasten steunen.