Afbouwen antidepressiva lukt niet? Meld je hier!

Wat een verschil tussen met of zonder medicatie!

Ik heb mijn hele leven al last van een negatieve stemming met bovenmatige somberheid. Vrienden had ik niet en ik kon me ook moeilijk aan iemand binden behalve mijn vrouw.

Twee jaar geleden veranderde dit, ik kreeg Paroxetine van mijn huisarts. Ineens was die drang naar het negatieve weg. Eindelijk was ik verlost van het gevoel dat je zonder aanleiding ongeremde agressie hebt en met doodswensen rondloopt. Ik was op zulke momenten totaal mezelf kwijt en zag niks meer om me heen. Als mijn vrouw binnenkwam dan gedroeg ik me normaal. Ik kon me prima inleven in iemand die – zomaar – uit het leven stapt wat door niemand begrepen wordt.

Afgelopen maandag had ik weer dat gevoel. Die verdomde negatieve gedachten die maar niet uit mijn kop willen. Ineens realiseerde ik me dat de paroxetine op was en dat ik die enkele dagen niet had ingenomen. Ik ben dan ook meteen naar de apotheek gegaan. Een halve dag later knapte ik langzaam weer op en snapte ik echt niet meer waarom ik zo negatief in gedachten was. Wat ik inmiddels wel weet is dat ik die pillen moet blijven slikken anders gaat het sterk bergafwaarts. Wat dat betreft ben ik een echte ervaringsdeskundige. Bij mij werken die medicijnen enorm goed. Wat anderen er ook van vinden en hoe anderen er ook op mogen reageren.

Zonder medicijnen kan ik niets anders in mijn hoofd krijgen dan een continue doodswens of in ieder geval daar dicht tegen aan. Als ik de pillen wel slik dan is er echt niks aan de hand en snap ik niet waar ik in die perioden zonder medicijnen mee bezig ben geweest. Geen manisch gedrag maar gewoon geen agressie meer en geen negativiteit. Een wereld van verschil.

Al moet ik ze mijn hele leven blijven slikken dan geeft dat helemaal niks. Liever met dit middel dan zonder.

Terug naar het thema ‘medicatie’