Depressie Connect: dé digitale community om anoniem ervaringen te delen aanmelden/inloggen

Oefengroep voor volwassen KOPP-kinderen

2 oktober 2019

Wil jij beter leren omgaan met de beperkingen die je mogelijk ervaart als kind van ouders met psychische problemen en/of een verslaving (KOPP/KOV) of als broer of zus (brussen) daarvan? Bij het Steunpunt GGZ Utrecht start 2 oktober 2019 een training waarin je onder begeleiding van ervaringsdeskundigen actief aan de slag gaat met de beperkingen die je met een KOPP/KOV of brussen-verleden kan ervaren. Het doel is om je bewust te worden van je lichamelijke en psychische signalen en daarmee aan de slag te gaan. Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten.

Persoonlijke situatie in kaart brengen

Door middel van beeldende middelen en schrijven breng je jouw huidige en jouw gewenste situatie in kaart. Je gaat met behulp van (rollen)spel, simulatie en presentatie (sociale) vaardigheden trainen en oefenen. Thema’s die aan de orde komen zijn: (zelf)vertrouwen, grenzen stellen, veiligheid, identiteit en relaties. De oefengroep geeft je de mogelijkheid om samen vanuit herkenning te oefenen om de stap te maken van praten over de problematiek naar het actief opzoeken van situaties om te oefenen met (een nieuwe) houding en gedrag.

Ervaringsdeskundige trainers

De begeleiders hebben een KOPP/KVO/brussen verleden, zij kennen de struikelblokken en pijnpunten uit eigen ervaring. De oefengroep zal plaatsvinden bij Steunpunt GGZ Utrecht. Nadat je je hebt aangemeld, wordt er een kennismakingsgesprek met je ingepland.

De training is een project in samenwerking met Labyrinth in Perspectief. Labyrint-In-Perspectief zet zich in voor familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen. Met name voor hen die, doordat ze overbelast raken, zelf ook hulpvrager worden of dreigen te worden.

Datum: 1 oktober tot en met 11 december (10-weekse training)
Tijdstip: 19.00 – 22.00
Locatie: Steunpunt GGZ Utrecht, Kaatstraat 18 3513 BK in Utrecht.
Meer info & aanmelden: Petri Bontje, p.bontje@ggzutrecht.nl