Depressie Connect: dé digitale community om anoniem ervaringen te delen aanmelden/inloggen

Socialrun & Te Gek!? Festival

20 september 2019

SocialrunVan 20 tot en met 22 september vindt de jaarlijkse Socialrun plaats. De estafetteloop van 555 kilometer rondom het IJsselmeer is de hoofdactiviteit van Stichting Socialrun. Hiermee wil de organisatie letterlijk en figuurlijk de beweging zijn die openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid stimuleert. De Socialrun organiseert daarom sportieve activiteiten voor, door en met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Niet de competitie, maar het belang van meedoen en samenwerking staat bij al deze activiteiten centraal.

Sponsoring teams

Deelnemende teams bestaan uit ongeveer 25 personen, waaronder ten minste 8 lopers en 4 begeleidende fietsers. Ieder team organiseert haar eigen ondersteuning, eten en drinken tijdens de route en overnachtingsplaatsen. Zowel mensen met als zonder psychische kwetsbaarheid nemen in gelijkwaardigheid deel aan zowel de run als de organisatie eromheen. De teams zijn te vinden op de website van de Socialrun en kunnen al vanaf 5 euro gesponsord worden. Eén van de teams is van Judith van der Horst, een nieuwe gespreksbegeleider van de Depressie Vereniging. Klik hier voor haar teampagina.

Na afloop van de Socialrun, op zondag 22 september, vindt het Te Gek!? festival plaats. Hier worden de teams feestelijk onthaald en presenteren projecten zich die via de Socialrun subsidie hebben ontvangen.

Datum: vrijdag 21 tot en met zondag 22 september
Tijdstip Te Gek!? Festival: 12.00 – 20.00
Locatie: Van Weerden Poelmanweg, 3768 MN Soest, Nederland (ter hoogte van hectometerpaaltje 1.8)
Toegang: Gratis