Depressie Connect: dé digitale community om anoniem ervaringen te delen inloggen community

Gedichtenbundel over depressie van ‘Koningin van de zelfspot’

13 december 2018

Marijke Groot, op de achterflap van haar net verschenen boek ook wel koningin van de zelfspot genoemd, deelt op humoristische en prikkelende wijze haar ervaringen met depressie in ‘Het was niet alleen maar leuk tijdens mijn depressie’.

Het knalroze boek staat vol met ‘gedichten en berichten uit de ggz’. Het is een bundeling van messcherpe gedichten, tweets, anekdotes en gedachten dat Marijke Groot (1980) met giften van voornamelijk haar volgers op Twitter heeft kunnen realiseren. Afgelopen maand won Marijke de Mind poëzieprijs met het gedicht ‘Openheid’.

Vrolijke bakfietsmoeder

Marijke kreeg begin 2015 te maken met psychische problemen en begon te schrijven over haar depressie, de schaamte, over taboes en stigma. Maar ook over haar broer, die in het verleden suïcide pleegde. Volgens Marijke is haar ervaring het bewijs dat een depressie iedereen kan overkomen: ‘ook werkende, vrolijke bakfietsmoeders, zoals ik’.

WEL EN NIET

Ik ben er wel
Ik hoor de verhalen
maar hoor ze ook niet

Ik zie het wel
Ik lach om grappen
maar eigenlijk ook niet

Ik voel het wel
Ik wil zó graag anders
Maar het lukt me maar niet.

Het boek Het was niet alleen maar leuk tijdens mijn depressie is online verkrijgbaar via Bol.com en in de boekhandel.

Titel: Het was niet alleen maar leuk tijdens mijn depressie | Gedichten en berichten uit de ggz
Auteur: Marijke Groot
Aantal pagina’s: 96
ISBN: 9789082397512