Depressie Connect: dé digitale community om anoniem ervaringen te delen aanmelden/inloggen

Oproep: Stichting Open Mind maakt portretten van jongeren (18-35) die kampen met depressie

25 maart 2020

Van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar krijgt één op de vijftien te maken met depressiviteit. Daarmee krijgen jongeren zelfs vaker met depressie te maken dan volwassenen. Vooral jongeren stellen dat er een groot taboe rust om erover te praten. Open Mind wil daarom in samenwerking met een grote groep jongvolwassenen het thema depressie en mentale gezondheid omarmen en beter bespreekbaar maken.

Met een bijzondere serie portretten van circa 30 ervaringsdeskundigen tussen de 18 en 35 jaar, die hun verhaal doen, reizen we, in de vorm van een multimediale tentoonstelling als aanjager en een impactprogramma door Nederland, om het gesprek verder op gang te helpen, jongeren te empoweren met hun depressie om te kunnen gaan en omstanders de tools te geven hen daarbij te helpen.

We gaan in productie en rond 10 oktober 2020 gaan we live in Amsterdam.

DOE JE MEE?

We zoeken nog jongvolwassenen die ook hun verhaal willen delen om daar anderen mee te kunnen helpen.

Voor meer informatie mail Mirjam: mir@stichtingopenmind.nl