Afbouwen antidepressiva lukt niet? Meld je hier!

Vacature: bestuurslid Onderzoek

29 januari 2018

De Depressie Vereniging is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. De Depressie Vereniging is in 2010 opgericht.

Onze missie

Wij streven een samenleving na waarin mensen met depressieve klachten openheid, begrip en (onderlinge) steun ervaren om te blijven participeren in de samenleving.

Activiteiten en projecten

De vereniging is voor een deel nog in opbouw, maar draagt ook al de verantwoordelijkheid voor een flink aantal continue activiteiten en projecten. Voorbeelden zijn:

• lotgenotencontacten door middel van supportgroepen
  • informatievoorziening via de website, via mailcontacten en (thema)bijeenkomsten
  • verzamelen en verstrekken van uitkomsten van toegepast onderzoek over depressiviteit en hoe hiermee om te gaan
  • advies over en deelname aan beleidszaken als de Zorgstandaard
  • inzet van de achterban in onderzoek op het terrein van depressie, via een pool van vrijwilligers
  • actieve participatie in nieuw onderzoek, dat de Depressie Vereniging onder meer met Radbouduniversiteit en andere onderzoeksintsituten heeft opgezet,

De Depressie Vereniging is een vrijwilligersorganisatie. De meeste vrijwilligers zetten zich in als gespreksbegeleider voor de supportgroepen. Daarnaast zijn er nog vrijwilligers actief op het bureau en in de pr en de informatievoorziening en in het coördineren en begeleiden van onderzoeksvrijwilligers.

Voor het bestuur van de Depressie Vereniging zijn we op zoek naar een

bestuurslid met de portefeuille Onderzoek

Taken

• uitbouwen van onderzoeksbeleid en kennisstrategie van de vereniging
  • contact houden en overleg voeren met onderzoekers
  • eerste aanspreekpunt voor onderzoeksaanvragen waarbij beoordeling vanuit cliëntenperspectief plaatsvindt
  • opbouwen van en overleg voeren met platform onderzoek en adviseurs/onderzoekers van de vereniging
  • in kaart brengen mogelijkheden nieuw onderzoek en subsidiekanalen, ten behoeve van onderzoek vanuit cliëntenperspectief

• Adequaat opleidingsniveau, WO
  • Thuis in de wereld van onderzoek
  • Onderschrijft visie, missie en beleid van de vereniging
  • Onafhankelijke opstelling, integriteit
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Flexibele en ondernemende instelling
  • Gezonde dosis humor en lef
  • Teamspeler
  • Affiniteit met depressie, zo mogelijk als ervaringsdeskundige of via eigen omgeving
  • Bij voorkeur ervaring als bestuurslid of in een bestuurlijke omgeving

Achtergrondinformatie

De vereniging heeft een klein bureau in Amersfoort. Aan het hoofd van het bureau staat de directeur van de vereniging. De Depressie Vereniging is lid van het Landelijk Platform GGZ.

De bestuursleden van de Depressie Vereniging vervullen hun rol onbezoldigd. Het bestuur komt gemiddeld 10 maal per jaar bijeen. De tijdsbesteding is gemiddeld 4 tot 6 uur per week.

Belangstelling?

Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met het huidige bestuurslid voor onderzoek Gabriëlle Verbeek via verbeek@artemea.nl. Via dit mailadres kun je ook een sollicitatiebrief met CV opsturen.

Voor informatie over het kennisbeleid van de vereniging, zie: