Afbouwen antidepressiva lukt niet? Meld je hier!

Vacature medewerker communicatie en PR (betaald)

22 augustus 2018

De Depressie Vereniging is een vereniging voor patiënten en hun naasten. De primaire taak is om mensen met een depressie en hun naasten te ondersteunen, te informeren, onderling contact te faciliteren en hun belangen te behartigen. Onze leden worden door vele vrijwilligers bijgestaan.  Onderstaande missie staat centraal binnen de vereniging:

Wij streven een samenleving na waarin mensen met depressieve klachten openheid, begrip en (onderlinge) steun ervaren om te kunnen blijven participeren in de samenleving.

De Depressie Vereniging is de afgelopen jaren gegroeid en onderneemt een aantal continue activiteiten en projecten. Voorbeelden zijn:

• lotgenotencontacten door middel van supportgroepen (inmiddels een landelijk netwerk van 70 groepen)
  • informatievoorziening via de website, via mailcontacten en (thema)bijeenkomsten
  • advies over en deelname aan beleidszaken als de Zorgstandaard en onderzoek op het terrein van depressie.

De Depressie Vereniging is een vrijwilligersorganisatie. De meeste vrijwilligers zetten zich in als gespreksbegeleider voor de supportgroepen. Daarnaast zijn er nog vrijwilligers actief op het bureau en in de pr, bij onderzoek en in de informatievoorziening.

Vanwege de toegenomen activiteiten van de Depressie Vereniging zijn we op zoek naar een proactieve medewerker communicatie en PR.

De medewerker draagt bij aan het verbeteren van de zichtbaarheid en bekendheid van de Depressie Vereniging.

Verantwoordelijkheden en taken
Communicatie
• Voorstellen doen ter verbetering van de huidige communicatiemiddelen: website, nieuwsbrief, social media.
• Actief zoeken naar relevante nieuwsberichten; redactie en plaatsen hiervan op de website
• Samenstellen en versturen nieuwsbrief
• Verslaglegging van landelijke dag en andere relevante bijeenkomsten
• Schrijven van persberichten
• Contactpersoon websitebeheerder
• Contactpersoon vrijwilligers social media

PR
• Voorstellen doen voor acties om leden te werven

Kennis en ervaring
• Hbo-opleiding op het gebied van communicatie en/of ervaring op dit gebied
• Aantoonbare interesse of kennis op het gebied van (geestelijke) gezondheid
• Ervaring met het organiseren van evenementen/bijeenkomsten
• Gevoel hebben voor het werken in een vrijwilligersorganisatie

Gedragscompetenties
• Samenwerken
• Initiatief
• Plannen en organiseren
• Flexibel
• Zorgvuldig
• Humor

De Vereniging heeft een klein bureau in Amersfoort. Aan het hoofd van het bureau staat de directeur van de Vereniging. Bij de uitvoering van je taken werk je nauw met haar samen. De Depressie Vereniging is lid van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

De medewerker wordt in eerste instantie aangesteld voor een periode van een half jaar voor 20 uur per week van 1 oktober 2018 – 31 maart 2019. Gedeeltelijk thuis werken behoort tot de mogelijkheden. De functie is ingeschaald in schaal 6 van de CAO Maatschappelijk werk en dienstverlening. (min. 2149- max. €3076 op basis van een 36-urige werkweek)

Spreekt deze functie je aan en wil je actief bijdragen aan de groei van de Depressie Vereniging stuur dan je CV en motivatie voor 7 september naar Nathalie Kelderman: n.kelderman@depressievereniging.nl, 06-53266806 (di t/m do). Ook voor vragen kan je bij haar terecht.