De Depressie Vereniging heeft een pool van vrijwilligers die participeren in verschillende wetenschappelijke onderzoeken.  De komende periode zullen we een aantal onderzoekersvrijwilligers introduceren en meer vertellen over de onderzoeken waar zij aan meewerken.

Lees hier de ervaringen van Sebastian Henrion die meedenkt aan het grootschalige onderzoek MARIO, over de grote risicofactor voor kinderen op het ontstaan van een depressie als een van de ouders ook een stemmingsstoornis heeft. Daarnaast is hij betrokken bij een onderzoek van GGD en GGZ om het aantal zelfdodingen in Noord-Brabant te verlagen.