Depressie Connect: dé digitale community om anoniem ervaringen te delen aanmelden/inloggen

Lees ervaringsverhalen met het thema ‘herstel’.

‘Terugkomen uit een depressie’

Evan leeft voor de topsport. Biathlon wel te verstaan. Het is zijn lust en zijn leven. Totdat hij er door een luchtwegaandoening mee moet stoppen. Dan belandt Evan in een zware depressie.

Lees hier zijn verhaal

‘Ik begon twee mensen te helpen’

Noor is 52 als zij depressief wordt en geïsoleerd raakt door de overgang en gezondheidsproblemen. Vrijwilligerswerk en contact met lotgenoten hielpen haar enorm.

Lees hier haar verhaal

Negatieve gedachten

Laura kwam er tijdens haar depressie achter dat ze ‘beperkende gedachten’ had.

Lees hoe ze ermee omging en zich nu een stuk beter voelt.

De schaamte voorbij…

Sabine is zich na haar eerste bevalling steeds slechter gaan voelen. Na 10 lange jaren met vallen en opstaan raakte ze in een pittige depressie. Het kwam toch weer goed.

“In 2003 beviel ik van mijn eerste kind. Al vrij snel na de bevalling merkte ik dat ik het pittig vond. De verantwoordelijkheid voelde zwaar. Ik werd steeds vaker heel moe maar wilde toch gewoon alles blijven doen. Want elke moeder is moe, het heet niet voor niks moe-der, dus gewoon doorgaan en niet zeuren.”

Lees haar hele verhaal

The meaning of life….

Judith is na haar studie aan de kunstacademie aan het werk gegaan. Doordat ze op dat moment teveel keuzes tegelijk moest gaan maken, raakte ze in een depressie.
          Lees haar verhaal hoe ze hier uit is gekomen

Verslaafd aan Paroxetine (Seroxat). Hoe kom ik er vanaf?

Een man krijgt Seroxat voorgeschreven om paniekaanvallen te onderdrukken. Het middel werkt goed, maar blijkt verslavend te zijn.
          Lees zijn verhaal hoe hij er toch vanaf is gekomen

Hersteld maar nooit meer de oude

Nathalie Kelderman, directeur depressievereniging, vertelt in dagblad Trouw over haar herstel. Op veel levensgebieden zijn door de depressie gaten geslagen: innerlijk leven, werk, sociaal leven, relatie en hobby’s. Op al deze gebieden moest ze terrein heroveren,  terwijl de angst voor terugval regelmatig opspeelde en het vertrouwen in het eigen kunnen nog niet erg sterk was. Nathalie Kelderman wil met dit interview meer openheid over depressie geven en inzicht bieden in het vaak moeizame herstelproces.
          Lees het artikel ‘Hersteld, maar nooit meer helemaal de oude’ –  dagblad Trouw van 18 april 2014 (Nathalie Kelderman was toen bestuurslid)

Terug naar je eerste herinnering

Een leraar bloemsierkunst valt in een groot zwart gat wanneer hij met de vut gaat. Familieomstandigheden zorgen later ook nog voor een aantal depressies. Toch komt hij er iedere keer weer uit.
          Lees zijn hele verhaal