Depressie Connect: dé digitale community om anoniem ervaringen te delen inloggen community

Mijn moeder is depressief

Mijn moeder is al tien jaar depressief en dat is na de scheiding met mijn vader (drie jaar geleden) alleen maar erger geworden. Na de scheiding van mijn ouders ben ik bij mijn vader blijven wonen. Ik wilde graag zelfstandig worden en op eigen benen leren staan en dat heb ik dan ook geleerd. Daarnaast zie ik mijn moeder bijna elke dag, behalve in het weekend. Mijn moeder praat al die jaren al veel over haar problemen met mij, vooral omdat ze niemand anders heeft. Ik ben erg betrokken bij haar en eigenlijk gaat mijn moeder voor alles! Ik neem haar regelmatig mee uit, ik kom op bezoek, ik bel regelmatig, ik eet er doordeweeks om de dag.

Binnenkort verandert alles. Mijn partner en ik gaan samenwonen en ons plekje zal op ongeveer 20 minuten rijden van mijn moeders huis zijn. We gaan ons eigen leven opbouwen. Natuurlijk probeer ik mijn moeder regelmatig te zien, maar dat gaat niet meer elke dag. Ik voel me nu schuldig, omdat ik straks niet meer regelmatig langs kan gaan, aangezien mijn partner en ik het drukker gaan krijgen met een eigen huis, werk en ons eigen leven. Het is tijd dat ik loskom van mijn moeder, dat wil mijn partner graag. Zij zal haar leven moeten proberen op te pakken, zodat ze zich niet meer eenzaam en als slachtoffer hoeft te voelen. Ik merk dat het minder goed met mijn moeder gaat. Omdat ik zo met haar begaan ben, schiet het er nogal eens bij in om ‘nee’ te zeggen als ik even niet wil. Er zijn dagen bij dat ik niet met mijn moeder bezig wil zijn. Ik hoop dat zij sterker wordt.

Terug naar het thema ‘naasten’