Depressie Connect: dé digitale community om anoniem ervaringen te delen aanmelden/inloggen
Steun ons
X

     Help ons: geld nodig voor extra lotgenotengroepen

     20 oktober 2016

     De Depressie Vereniging heeft 200 mensen op de wachtlijst voor deelname aan een lotgenotengroep. Om nieuwe groepen te kunnen opstarten en gespreksbegeleiders vooraf te trainen, heeft de vereniging extra geld nodig. Donaties zijn meer dan welkom op NL82 TRIO 0198 3347 53 onder vermelding van ‘Donatie lotgenotengroepen’.

     De Depressie Vereniging breidt het aantal lotgenotengroepen in Nederland fors uit omdat is gebleken dat onderling contact bijdraagt aan het welzijn van deelnemers met depressieve klachten. Zij komen één á twee keer per maand bijeen om ervaringen uit te wisselen. (Zie hier een overzicht van de lotengenotengroepen in Nederland.) Voor de nieuwe groepen zoekt de Depressie Vereniging vrijwilligers die gemotiveerd zijn en op een warme wijze een groep kunnen begeleiden. (Kijk hier voor het profiel en de overige informatie.)

     Financiering

     De ervaringsdeskundigen die zich aanmelden krijgen eerst een zorgvuldige intake. Geschikte kandidaten worden getraind zodat zij goed voorbereid aan hun taak kunnen beginnen. Ook vergoedt de vereniging de reiskosten van de vrijwilligers en, waar nodig, de kosten van de locatie. Met behulp van extra financiering uit donaties hoopt de vereniging op korte termijn alle belangstellenden te kunnen plaatsen in een groep.

     Lees en deel ervaringen

     Persoonlijke verhalen
     delen met lotgenoten

     Mind Blue

     Antidepressiva,
     wat vinden anderen?

     Mijn Medicijn

     GGZ-organisaties:
     deel jouw ervaring over hulpverleners

     Zorgkaart Nederland
     Steun ons
     X

         © Depressievereniging| Privacyverklaring|Disclaimer|Cookies|Sitemap| Site by Hellopixels + Miller Digital